Алтернатива Настани

Сè поголем интерес за збирката раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска

  И седум години по објавувањето, интересот за збирката раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска не само што не се намалува туку добива на интезитет.   На 8 март објавен е германскиот превод во издание на ЗУРКАМП, можеби најреномираната издавачка куќа што го покрива германското јазично подрачје и со тоа МОЈОТ МАЖ е достапна за читателите […]