Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Клубот “Цар Борис” избришан од Централниот регистар

  Бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид избришан е од Централниот регистар, откако претходно министерот за правда Кренар Лога…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Клубот „Ванчо Михајлов“ избришан од Централниот регистар

  Културниот центар „Ванчо Михајлов“ од  Битола е избришан од Централниот регистар, откако министерот за правда Кренар Лога го потпиша решението…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ТД „Енергија Центар“ од вчера регистрирано во Централниот регистар

  Општина Центар вчера во Централниот регистар го регистрираше трговското друштво за производство и продажба на електрична енергија од обновливи…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Централен регистар: Здруженијата кои нема да ги усогласат имињата, се бришат

  Согласно измените од Законот за здруженија и фондации бр.239/2022, здруженијата се должни во рок од три месеци од денот…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ЦР со продолжено работно време за поднесување на пријави за локалните избори

  Централен регистар информира дека од недела до среда ќе биде со продолжено работно време, односно регионалните регистрациони канцеларии ќе…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ЦР: Продолжен е рокот за поднесување годишна сметка до 25. март

  Согласно барањата пристигнати до Централниот регистар, со кои се бара одложување на рокот за доставување на годишна сметка, Централниот…

Read More