Алтернатива Настани Спорт

Посебен режим на сообраќај во сабота поради натпревар „Триоги Триатлон“

   На 14 мај, во сабота, во периодот од 09.00 до 12.00 часот, поради натпревар „Триоги Триатлон“, МВР ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќај по одредени сообраќајници во Скопје. Стартно-целната позиција на натпреварот е Спортскиот центар „Борис Трајковски“, а натпреварувачите ќе се движат на дел од улиците околу СЦ„Борис Трајковски“ и по десната […]

Вести Македонија Ударни вести

Посебен сообраќаен режим за верскиот празник Задушница

  Поради  верскиот празник Задушница, денес и утре во периодот од 06.00 до 16.00 часот на гробиштата во Бутел, Камник и во Ѓорче Петров, каде се очекува зголемен интензитет на сообраќајот, од страна на Одделението за безбедност на патниот сообраќај, ќе бидат преземени посебни мерки за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот во посочените реони. […]

Вести Македонија Ударни вести

Режим на јавен превоз до 27. април

  Јавниот превоз ќе продолжи да функционира до 20 часот, согласно одлуката на Влада на РСМ за продолжување на одлуката за забрана на движење на населението во период од 20 до 5 часот, заклучно до 27.04.2021 година, соопштуваат од ЈСП. Билетарниците и центрите за персонализација ќе работат од 7 до 18.30 часот. И натаму не […]