Вести Македонија Став Ударни вести

Ден на планетата Земја: Има ли иднина за нашата планета?

    Во последно време сѐ почесто се зборува за алармантната еколошка состојба во која се наоѓа нашава планета. Сѐ почести се меѓународните он-лајн научни собири на највисоко стручно ниво, посветени токму на овој проблем, за да се спречи натамошното загадување на природата, која што е веќе загрижувачки затруена, за да престане нарушувањето на еколошката […]