Вести Македонија Став Ударни вести

Градежна комора: Недозволиво е поради изолиран случај да се суспендираат ДУП-овите во Општина Центар

  Суспензија на дел од деталните урбанистички планови во Општина Центар би предизвикала тежок економски удар врз градежниот сектор, преку механизми кои се целосно правно неиздржани и директно ќе му наштетат на градежниот сектор и граѓаните, реагира Градежната комора. Ваквото постапување ја ограничува слободата на пазарот и претприемаштвото и директно ги загрозува уставно загарантираните права […]