Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Владата даде поддршка за реализација на „Брз автобуски превоз во град Скопје“

  Владата, на предлог на Министерството за транспорт и врски, ја разгледа и усвои Информацијата во врска со продолжување на…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Шилегов: Намерно беше закочен проектот за нов транспорт БРТ

  Членот на Извршниот одбор на СДСМ Петре Шилегов за вестите на Сител телевизија истакна дека Скопје загуби две години,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став

ЕБОР за БРТ-то во Скопје: Проектите се предмет на многу детална проверка пред да ги одобриме

  Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) презема многу сериозна одговорност во однос на транспарентноста на проектите кои ги…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Арсовска: Целосно бесплатен јавен превоз за 2 години – БРТ е на штета на Градост Скопје

  Проблематичниот проект за воведување на БРТ превоз, акцијата за чистење на дивите депонии, катастрофалната финансиска состојба во која е…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Распишан е тендерот за БРТ, Скопје е првиот град во регионот со ваков јавен превоз

  – Со гордост можам да кажам дека денес е објавен тендерот за реализација на Бас Рапид Tранзит системот. Со ова правиме…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Шилегов: Со БРТ системот Скопје добива брз и еколошки превоз

  Воведувањето на БРТ системот на брз автобуски превоз во Скопје претставува огромен исчекор во унапредување на јавниот превоз на…

Повеќе