Вести Македонија Ударни вести

По 18 дена во затвор Талески доби отказ од Битолскиот театар

  По 18 дена во затвор, екс-градоначалникот на Битола Владимир Талески, конечно доби отказ од работа од Битолскиот народен театар. Правосилната пресуда за Талески со денови „патуваше“ од Скопје до Битола, па Битолскиот театар без неа не можеше да му го прекине работниот однос на актерот првенец.  Битолчани со право коментираа на социјалните мрежи дека […]

Вести Македонија

И одбраната во случајот „Транспортер“ побара иземање на судскиот совет

Во Кривичниот суд Скопје денеска се одржува ново рочиште за случајот „Транспортер“ на кое се присутни сите 21 обвинети лица. Во овој случај се обвинети поранешниот битолскиот градоначалник Владимир Талески и уште 20-тина лица за злоупотреба на службената положба во врска со организирањето превоз на ученици во Битола, со што е направена проневера на околу […]