Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Обединетото Кралство ги призна македонските возачки дозволи

  Врз основа на потпишан билатерален договор, Обединетото Кралство е деветтата држава во која носителите на македонска возачка дозвола кои престојуваат на територијата на оваа држава, не им е потребна меѓународна возачка дозвола, информираше министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на неговиот ФБ профил. -Имено, на носителите на македонска возачка дозвола кои имаат регулирано постојан […]