Алтернатива Настани

Во Крива Паланка ќе биде отворена изложбата „Ѓуриште 2020“

  Во изложбениот салон на Центарот за култура во Крива Паланка денеска во 13 часот ќе биде отворена изложбата „Ѓуриште 2020“. Од Центарот за култура во Крива Паланка појаснуваат дека минатата година, во услови на пандемија, е одржана 15-тата ликовна колонија „Ѓуриште“ во организација на Домот на културата „Крсте Мисирков“ и Општина Свети Николе. На […]