Алтернатива Здравје Магазин Македонија Настани

Проф. д-р Гривчева Старделова: Подигнување на свеста за потхранетоста предизвикана од болести

  Претседателката на Лекарска комора, проф. д-р Калина Гривчева Старделова беше панелист во панел дискусија на тема  „Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје“ организирана од сопругата на Претседателот на РСМ, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска и проектот „МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите”. Целта на дискусијата […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Хуманитарна продажна изложба „Од нас за вас“ во Канцеларијата на претседателот МладиХаб

  Претседателот Стево Пендаровски заедно со сопругата Елизабета Ѓоргиевска денеска во Канцеларијата на претседателот МладиХаб присуствуваа на хуманитарната продажна изложба „Од нас за вас“.     Изложени се ракотворби од глина и други материјали изработени од учениците од Државното училиште за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ од Скопје. На изложбата, што е […]

Вести Македонија Ударни вести

Учество на Елизабета Ѓоргиевска во проектот „Волонтираме за солидарно општество“

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, учествуваше во подготовка на хуманитарни пакети со прехрамбени производи, средства за лична хигиена и за одржување на домаќинствата наменети за поддршка на граѓаните од најранливите категории кои се во социјален ризик, погодени од кризата предизвикана од пандемијата на коронавирусот, во МладиХаб  – Канцеларија на претседателот.     Активноста е […]