Вести Македонија Ударни вести

Поддршка на 1.620 семејства со националната акција „Стоиме заедно“

  Во рамките на Општина Центар се организираше завршниот настан од најголемата национална акција „Стоиме заедно“, хуманитарен проект за донација на прехранбени производи и средства за дезинфекција за помош и поддршка на социјално загрозените семејства што живеат во Република Северна Македонија.     „Честитки до сите учесници и до сите инволвирани организации и општествено одговорни […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Општина Центар во хуманитарна акција „Стоиме заедно“ за помош на 1620 семејства

    Во рамки на денешната хуманитарна акција „Стоиме заедно“, волонтираа претставници од разни здруженија, организации и институции, кои се приклучија во процесот на подготовка и пакување на 35.000 килограми прехранбени производи за 1620 семејства, кои живеат во социјален ризик во дваесет општини во државата. Покрај пакетите со храна, дополнително ќе бидат обезбедени 1620 средства […]