Алтернатива Настани

Чифте амам: Голема изложба на Младен Туниќ на „Литера 2021“

  Околу 230 илустрации што со децении красат сликовници, детски книги, учебници, детски списанија, 40-тина книги ќе бидат дел од првата ретроспективна изложба на дела на илустраторот Младен Туниќ, што ќе биде отворена вечерва (3 јуни) во 19.30 часот во Чифте амам во Скопје. Организатор на изложбата која е насловена „Детската радост на Младен Туниќ“ […]

Алтернатива Настани

Голема изложба на илустрации од доајенот Младен Туниќ на “Литера 2021”

  Третото издание на Фестивалот за литература и илустрација за деца „Литера 2021“, ќе биде отворен на 3 јуни,во Чифте амам, со голема изложба на доајенот на македонската илустрација за деца, Младен Туниќ.     Младен Туниќ е роден во Призрен во 1930 година. На пет години неговото семејство се преселило во Скопје, каде тој […]