Вести Македонија Ударни вести

ЈП „Водовод и канализација“: Долговите ќе можат да се плаќаат на рати, без камата до 15 март

  Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ спроведува акција со која долговите кои сите правни и физички лица ги имаат кон претпријатието може да се платат на рати без пресметка на камата. Акцијата за подмирување на долговите на рати без камата за физички и правни лица е со определен временски рок, почнувајќи од денес (01.02.2022 година), […]

Вести Македонија Ударни вести

Скопјани пијат чиста и безбедна вода

  Жителите на Скопје пијат чиста и безбедна вода, потврдија денеска од ЈП „Водовод и канализација“.     Квалитетот на водата за пиење од водоснабдителниот систем во Скопје се контролира во Секторот за санитарна контрола на ЈП „Водовод и канализација“, чиј составен дел се акредитирани лаборатории според ISO 17025. Преку процесот на контрола, кој подразбира […]

Вести Македонија Ударни вести

Водовод со најнова опрема ќе го испитува квалитетот на пакуваните минерални води

  За првпат во нашата земја квалитетот на пакуваните минерални води ќе се испитува со најсовремена опрема во лабораторијата на ЈП Водовод и канализација – Скопје.   Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје во рамките на ИСО 17025 на почетокот на месец мај 2021 со последната надзорна посета на Институтот […]