Вести Македонија Ударни вести

МНР објави повик за аплицирање за МКАРТА

  Министерството за надворешни работи на РС Македонија ги повикува сите заинтересирани поединци, припадници на дијаспората, кои имаат интерес да бидат дел од проектот МКАРТА, да достават кратка биографија и мотивациско писмо на електронската пошта diasporadesk@mfa.gov.mk со наслов МКАРТА, најдоцна до 1 јуни 2023 година.     Сите пристигнати апликации по крајниот датум, ќе бидат […]

Вести Македонија Ударни вести

Османи ја промовира МКарта за граѓаните во дијаспората

  Министерот за надворешни работи Бујар Османи, денеска го претстави проектот МКАРТА, наменета за поединци со потекло од Република Северна Македонија, како симболично признание за нивниот несебичен ангажман во насока на промоција на државата надвор од нејзините граници.       МКартата претставува признание и потврда за истакнати личности или поединци од земјата кои живеат […]