Алтернатива Настани

“ENGAGE YOUTH 2023“ – Настан за млади, култура и активизам на 31 март

  Младински образовен форум и Радио МОФ ги покануваат младите да се приклучат на првиот ENGAGE Youth за оваа година, кој ќе се одржи на 31 март (петок) 2023 година во дворот на Радио МОФ со почеток во 13:00 часот. На овој настан, млади активисти ќе споделат знаења и искуства на теми поврзани со граѓанска ангажираност, […]

Алтернатива Настани

“ENGAGE Youth” едукација, интеракција и инспирација за млади за подобро општеството

  Младински образовен форум и Радио МОФ ги покануваат младите да се приклучат на првиот ENGAGE Youth за оваа година, кој ќе се одржи на 31 март (петок) 2023 година во дворот на Радио МОФ со почеток во 13:00 часот.     На овој настан, млади активисти ќе споделат знаења и искуства на теми поврзани […]

Алтернатива Македонија Настани

Радио МОФ објавува конкурс на тема “Да бев премиер/ка, јас ќе…”

  Што би направиле за младите ако на еден ден бевте премиер/ка? Ако мислите дека го имате одговорот на ова прашање, ве повикуваме да се приклучите на нашиот нов конкурс. Радио МОФ во рамки на кампањата „Критика за политика“ објавува конкурс на тема „Да бев премиер/ка, јас ќе….“, со кој од вас бараме, во една […]