Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Во Берлин наградени ученици од ООУ „Лазо Трповски“

  Ученици од ООУ „Лазо Трповски“ освоија награда на Меѓународниот училиштен натпревар за воздушен и вселенски сообраќај 2021, којшто традиционално се одржува во Берлин, Германија.         Заедничкиот проект на петте ученици од IIIв одделение, Андреј Андоновски, Јана Блажева, Андреј Новевски, Георгина Стојанова и Максим Станоев, „Вселенски летала“ беше координиран од двајца наставници […]