Алтернатива Настани

„Кажи со раце“ – Меѓународен ден на знаковниот јазик

  23 септември (сабота) во 17:00 часот, во Парк на франкофонија, „Кажи со раце“ – интерактивен младински настан за одбележување на Меѓународниот ден на знаковниот јазик!  Младински образовен форум и Здружението на глуви и наглуви „Млад знак“ ве покануваат на „Кажи со раце“ – интерактивен младински настан за одбележување на Меѓународниот ден на знаковниот јазик!  […]

Вести Македонија Ударни вести

Денес се одбележува Меѓународниот ден на архивите

  На 9 јуни низ целиот свет се одбележува Меѓународниот ден на архивите. На овој ден архивистите од целиот свет се обединети во прославувањето на значењето и достигнувањата во својата професија.     Преку одбележувањето на овој ден, треба да се подигне свеста на пошироката јавност за важноста на документираното наследство на човештвото. Архивите и […]