Вести Македонија Ударни вести

Денес се одбележува Меѓународниот ден на архивите

  На 9 јуни низ целиот свет се одбележува Меѓународниот ден на архивите. На овој ден архивистите од целиот свет се обединети во прославувањето на значењето и достигнувањата во својата професија.     Преку одбележувањето на овој ден, треба да се подигне свеста на пошироката јавност за важноста на документираното наследство на човештвото. Архивите и […]