Алтернатива Настани

Филмската комедија „МИРНО ЛЕТО“ во дигитална и онлајн проекција

  Во петок, на 11 јуни, со почеток во 20.00 часот во летното кино на Кинотеката ќе биде прикажана новата, дигитално реставрирана копија на првата македонска филмска комедија: МИРНО ЛЕТО на режисерот Димитрие Османли, од 1961 година.         Петочната проекција на МИРНО ЛЕТО истовремено ќе биде пренесувана во живо („live streaming“), и […]