Алтернатива Настани Ударни вести

ЗОО Парк во средното училиште „Браќа Миладиновци“ Скопје

  Средното земјоделско-ветеринарно училиште „Браќа Миладиновци“ во Скопје денеска ќе ја отвори за посетители својата мини зоолшка градина – ЗОО Парк и систем за аквапоника. Во ЗОО Паркот има триесетина домашни и други видови животни: лами, носести мечиња, пони коњчиња, елени, срни, како и многу птици. За животните од ЗОО Паркот се грижат учениците кои […]