Вести Македонија Ударни вести

Министерот Шаќири одржа состанок со претставници на SpaceX

  Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири го одржа првиот состанок со претставниците на Space Exploration Technologies Corporation, поинаку позната и како Спејс Икс (SpaceX).     Министерството за информатичко општество и администрација бара најдобри опции за обезбедување брз интернет за сите граѓани во државата, во урбаните и руралните средини кои сè уште […]