Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Француска вечер на „Охридско лето“ со Дуо Дезомбре-Леклер

  Традиционалната Француска вечер на фестивалот „Охридско лето“ вечерва нуди концерт на извонредните уметници  на пијано Ан Дезомбре и Уго…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Театар Kомедија со претставата „Вечера за глупаци“ на „Охридско лето“

  Театар Комедија од Скопје  вечерва ја продолжува драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ со изведбата на театарската претстава „Вечера…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Свечено отворање на 61.издание на “Охридско Лето” во Античкиот театар во Охрид

  Националната опера и Балет на РС Македонија свечено  ќе го отвори 61-то издание на фестивалот „Охридско лето“, на 12…

Повеќе