Вести Македонија Ударни вести

Крстески – Перишиќ: Договор за интензивирање на процесот на сукцесија на архивските документи

  Делегација на Државниот архив, предводена од директорот д-р Емил Крстески, вчера и денеска престојуваше во Белград, каде што оствари официјални одвоени средби со директорите на Архивот на Југославија и на Архивот на Србија, д-р Милан Терзиќ и д-р Мирослав Перишиќ.         Крстески и Терзиќ постигнаа договор за поинтензивна соработка при преземањето […]