Вести Македонија Ударни вести

ЕСМ ќе ги покрива потребите за електрична енергија за домаќинствата и за микро и малите компании

  Работиме на обезбедување на дополнителни количини на електрична енергија за потребите на стопанството. Во изминатиот период сме во директни преговори со Србија и со Албанија, во рамки на Отворен Балкан, а изминатиот период владина делегација предводена од премиерот Ковачевки беше во Софија и Атина со што веќе имаме договори за обезбедување на суровини за […]

Вести Македонија Свет Ударни вести

Владата во Подгорица го отповика почесниот конзул во Скопје, Бранко Азески

  Владата на Црна Гора го отповика почесниот конзул во Скопје, Бранко Азески, јавија црногорските медиуми. Владата го објасни потегот со изјава дека отповиканиот конзул се обидел да ги омаловажи и компромитира највисоките власти во Црна Гора презентирајќи свои лични забелешки и предвидувања во врска со работата на Владата, објави весникот „Дан“. Како што се […]