Вести Македонија Ударни вести

Отказни решенија за вработени во „Баргала“- Штип

  Поради кршење на работен ред и дисциплина 100 работници од штипската фабрика „Баргала“ добија отказни решенија. Вработените пред десетина дена имаа протест, си ги бараат двете плати, а пред четири дена им пристигнаа и отказни решенија, бараа заштита и од локалната власт, а денес почнаа со поднесување на приговори. –На 11-ти сум била на […]