Вести Македонија Ударни вести

МНР: Вонреден застој на унгарската граница, средношколците го продолжија патувањето

  Средношколци од Скопје, кои преку училиште заминале на екскуризја во Прага, целата ноќ ја поминале на меѓуграничниот простор меѓу Србија и Унгарија. Родителите реагирале, по што реагирало и Министерството за надворешни работи, но учениците веќе биле пуштени да поминат. Веднаш по добивање на информацијата за застојот на наши граѓани на унгарскиот граничен премин, МНР […]

Вести Македонија Свет Ударни вести

Грција ги отвори сите копнени гранични премини кои ќе работат 24 часа

  Најголемиот граничен премин за влез во Грција од Македонија „Евзони“, од денеска ќе работи 24 часа.  Исто така од денеска почнуваат со 24 часовна работа и другите два премини  „Меџитлија“ и преминот „Ники“, како и „Дојрани“ кај „Дојран“. Од 1 јули 24 часа ќе работат другите премини во Грција од другите земји: „Помахонас“, „Кастаниес“, […]