Вести Македонија Ударни вести

Државниот Архив ќе ја предаде персоналната документација на ПИОСМ

  На средбата меѓу директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески и директорката на Фондот на ПИОСМ, Билјана Јовановска, одржана на 30 јуни 2021 година, на која присуствуваше и државниот советник, м-р Сашо Јанкуловски, заеднички беше договорено да се интензивира соработката и наскоро овие две институции да потпишат Меморандум за соработка, со што се очекува […]