Вести Изјави Македонија Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи резолуција за преговорите со Бугарија

  ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи резолуција за дефинирање и заштита на македонската позиција во преговорите со Бугарија, најави лидерот на партијата, Христијан Мискоски. Според Мицкоски, ова не е документ на ВМРО-ДПМНЕ туку резолуција во која треба да се најде мислењето на универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, Македонската православна црква и на МАНУ. Мицкоски вели дека резолуцијата […]