Вести Македонија Ударни вести

Од денес аплицирање за субвенциониран студентски оброк

  Министерството за образование и наука информира дека до 26-ти март повторно е достапна можноста за аплицирање за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк, за студенти кои ги исполнуваат условите согласно Законот за субвенциониран студентски оброк, но не успеале да се пријават и / или да го остварат ова право до сега.  Пријавувањето за […]

Вести Македонија Ударни вести

Студентите ги добија средствата за субвенциониран студентски оброк

  Студентите кои аплицираа на повикот на МОН, за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк и ги исполнија условите по овој основ,  на своите трансакциски сметки добија средства во износ од по 6.480 денари. Станува збор за речиси 29 илјади студенти, а средствата се однесуваат за половина од месец септември и за октомври и […]

Вести Македонија Ударни вести

МОН: До 30 ноември пријавување за субвенциониран студентски оброк за студенти

    Министерството за образование и наука информира дека до 30 ноември повторно може да се аплицира за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк. Можат да се пријават сите студенти кои ги исполнуваат условите согласно Законот за субвенциониран студентски оброк, но не успеале да се пријават и / или да го остварат ова право […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Субвенциониран оброк ќе користат редовните студенти од државните и приватните универзитети

  Право на користење на финансиската поддршка за субвенциониран студентски оброк во месечен износ од 2.400 денари ќе имаат сите редовни студенти на додипломски студии на државните и приватните високообразовни установи. Оваа финансиска поддршка ќе стартува од октомври годинава, а студентите за да ги добијат средствата освен што треба да се државјани на Република Северна […]