Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ДС: Политичката мафија може да се сотре со независни и високи професионални институции

  Ставањето на Рамиз Мерко на црната листа на САД  е сериозна опомена против политичката мафија која владее со Македонија и…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

ДУИ бараат сеопфатна истрага за Мерко-се замрзнува неговото членство во партијата

  ДУИ има јасни ставови по однос на владењеето на правото и борбата против корупцијата и таквите ставови се претворени…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Ставањето на Мерко на црната листа на САД потврдува дека на нашиот истражен и правосуден систем му е потребен ремонт

  Ставањето на градоначалникот на Општина Струга, Рамиз Мерко на црната листа на САД, потврдува дека на нашиот истражен и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Рамиз Мерко е на црната листа на САД поради корупција

  Соединетите Американски Држави го назначи градоначалникот на општина Струга, Северна Македонија, Рамиз Мерко, за генерално неподобен за влез во…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Рамиз Мерко повторно ќе се кандидира за градоначалник на Струга

  Актуелниот градоначалник на Струга, Рамиз Мерко ќе биде кандидат на ДУИ за нов мандат за градоначалник на претстојните локални…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ЗНМ: Градоначалникот Мерко да се извини на новинарите

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) повторно ги осудува јавните дисквалификации како и непримерниот однос на градоначалникот на општина…

Повеќе