Вести Изјави Македонија Ударни вести

Спасовски: За првпат 1008 колеги во МВР ќе земат надомест за домашно дежурство

  За првпат 1008 колеги во МВР ќе земат надомест за домашно дежурство, за што во месец јануари 2022 ќе се исплатат 1.400.000 денари. Јануарската исплата ќе биде реализирана заедно со платата за месец февруари, објави министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.         Со новиот Колективен договор помеѓу Министерството за внатрешни работи […]

Вести Македонија Ударни вести

Законот за стечајци стапи на сила

  Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, популарно наречен Закон за стечајци стапи на сила. Стечајците коишто ги исполнуваат условите треба во рок од 30 дена да се пријават во подрачните единици на Агенцијата за вработување. Законот за стечајци кој минатата недела едногласно беше усвоен […]

Вести Македонија Ударни вести

Уште 1.100 стечајци ќе добијат надомест до пензионирање

  На 87-ма седница Владата го утврди Предлог-законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, односно за стечајците. Со новите предлог-законски решенија предвидено е условот којшто се однесува на должината на работниот однос да биде 14 години, заклучно со 31.12.2020 година сé со цел да се обезбеди […]