Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт Топ теми Ударни вести

Медали за Арсовски и Чешмеџиевски на Кјубинг натпреварот Back to Belgrade 2021

  Балканскиот натпревар Back to Belgrade 2021 донесе голем успех за македонските натпреварувачи во кјубинг, информираат од Македонската Кјубинг Асоцијација. Александар Арсовски го постави новиот македонски рекорд 2:08.53 во решавање на Рубиковата коцка без гледање (3×3 Blindfolded) и воедно го освои второто место на балканскиот натпревар.     На натпреварот во Белград, Ѓорѓи Чешмеџиевски успеа […]