Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје: Зошто БРТ системот е најдобар избор за Скопје

  На презентацијата на БРТ системот на брз автобуски превоз во Скопје која се одржа минатата недела, проф. д-р Никола Крстаноски, од Техничкиот факултет Битола разјасни неколку дилеми кои се појавија во јавноста. Разликата помеѓу БРТ системот и регуларниот автобуски систем кој денеска се користи во Скопје, е дека БРТ се одликува со физички издвоена […]