Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

АПТ: Галичник најубаво ќе го доживеете за време на Галичката свадба

  Викенд дестинација!   Кој бил – знае, кој не бил – ќе се покае доколку не го стори тоа набрзо. Галичник најубаво ќе го доживеете за време на Галичката свадба, но прекрасно е во секој период од годината.     Галичката свадба се одржува секоја година на Петровден, 12 јули. Богата е со многу […]

Вести Македонија Ударни вести

Претседателот Пендаровски и сопругата Ѓоргиевска на „Галичка свадба“

  Претседателот Стево Пендаровски, заедно со сопругата, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваа на 47. издание на манифестација „Галичка свадба“, што се одржува под негово покровителство. За време на викендот, беа одржани  традиционалните свадбарски обичаи и адети кои изобилуваат со автентични носии, изворни песни и ора карактеристични за мијачкиот фолклор.       Честитајќи го склучувањето на бракот […]