Вести Македонија

Герасимовски: Заедно со граѓаните ќе најдеме решение за бучавата во Капиштец

  На вчерашната трибина „Заедно одлучуваме“ која се одржа во ООУ „Киро Глигоров“ во Капиштец, градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги слушна предлозите, барањата но и поплаките од граѓаните во оваа населба.     Речиси сите се однесуваа на проблемот со бучавата од околните кафе барови кој се провлекува години наназад. Градоначалникот Герасимовски по […]

Вести Македонија Ударни вести

Мерењата за бучава во угостителските објекти продолжуваат и наредните денови

  Овластените општински инспектори за животна средина, заедно со одговорните лица од овластената лабораторија за мерење на бучава, со која Општина Центар има склучено договор, овие денови се повторно на терен. По извршените мерења во одредени локали, инспекторите констатираа повисоки вредности од максимално дозволените гранични во ноќен период, по 23:00 часот, а уште два локали, […]