Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Мијалков доби ослободителна пресуда за “Тортура”, потврди Апелација

  Апелациониот суд Скопје ја одби како неоснована жалбата на Основното јавно обвинителство Скопје во врска со случајот „Тортура“ и ја потврди пресудата на Основниот кривичен суд Скопје, што значи дека ја потврдува ослободителната пресуда што ја донесе Основниот кривичен суд за Сашо Мијалков, и припадниците на поранешната полициска единица „Алфи“ во случајот „Тортура“. “Апелациониот […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ослободителна пресуда за Сашо Мијалков за “Тортура”

  Сашо Мијалков не е виновен за Тортура врз Љубе Бошковски пресуди судијката Александра Ристеска. Судот ги ослободи од вина за начинот на кој беше уапсен Љубе Бошкоски, пред ресторанот „Воденица“ во 2011 година. Поранешното СЈО не го убедил судечкиот совет, дека обвинетите го сториле делото – нечовечно и понижувачко апсење. Како еден од клучните […]