Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

По повод Денот на независноста: Бесплатни културни настани и слободен влез во музеите, галериите и на локалитетите

  По повод 8 Септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија, под мотото „Гласник на слободата“, Министерството за култура се приклучува…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Медиумско присуство на настани со 2 вакцини или потврда за прележаност на КОВИД-19

  Владата на вчерашната седница донесе одлука за усогласување на постоечкиот Протокол за организирање на настани со медиумско присуство. Со…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Зелените покриви во центарот на Скопје богати со културни настани

  Зелените покриви во центарот на Скопје, покрај тоа што придонесуваат за разладување и спуштање на жешките летни температури во…

Повеќе