Вести Македонија Ударни вести

На прво место безбедноста на глувите и наглувите ученици од ДУЦОР „Партенија Зографски“

  Глувите и наглувите ученици од ДУЦОР „Партенија Зографски“ од општина Гази Баба конечно можат безбедно да стигнат во училиште. Булеварот „Александар Македонски“ доби семафори, а претходно на делот со фреквентната улица „Благоја Стефковски“ беа поставени лежечки полицајци, знаци и вибрациски ленти за намалување на брзината. Ова е резултат на барањата на глувите и наглувите […]

Алтернатива Настани

„Како Вардар ќе потечам и ѓубре ќе довлечам“ – герила акција во центарот на Велес

  Уметникот и скулптор Андреј Миневски заедно со клубот за младински активизам при Младинскиот образовен форум (МОФ) вчера направија уметничка герила акција во Младинскиот парк, во центарот на Велес, насловена „Како Вардар ќе потечам и ѓубре ќе довлечам“. Тие ги изложија „пронајдоците“ уловени од реката со јадица.     „За да ги уловиме ‘пронајдоците’ не […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“Креативна младинска акција за животна средина”: Пријави ЕКО проблем!

  Дали вашата општина има проблеми со управување со отпад или депонии? Проблеми со организирањето на јавните локални простори? Постои недостаток на велосипедски патеки и алтернативна мобилност? Можеби загадениот воздух, почва или загадената општинска вода е нешто што највеќе ве загрижува?     Младински образовен форум во рамки на проектот „Креативна младинска акција за животна […]

Алтернатива Настани

Културно лето во МОФ: Изложба на Дуѓан Стафановски – Cult+Alt+Repat

  Младински образовен форум и Радио МОФ ја организираат изложбата на Душан Стефановски, со која се отвора „Културно лето во МОФ – Cult+Alt+Repat“. Изложбата започнува во 19:30 часот во дворот на Младински образовен форум (улица Дренак 34 а). На настанот присутните ќе можат да видат мал пример од ново–реформираниот апстрактен јазик на докажаниот млад уметник Душан Стефановски. „Културно лето […]