Вести Изјави Македонија Став Ударни вести

Пендаровски: Смртта на Сабина Ајрула е голема загуба за македонската културна сцена

  Смртта на Сабина Ајрула Тозија е голема загуба за македонската драмска, филмска и културна сцена. Но, споменот за неа ќе продолжи да живее меѓу публиката, драмските уметници, режисери и продуценти со кои создаваше врвна уметност.   Ми беше голема чест што Сабина ја прифати мојата покана да биде член на Комисијата за одликувања и […]