Вести Македонија Ударни вести

Возете внимателно за празникот на љубовта и виното

  Празниците се време за средби со најблиските и за создавање незаборавни спомени, но и време кога сообраќајот на патиштата е поинтензивен и неопходно е да се посвети посебно внимание на безбедноста на сите учесници во сообраќајот.  За време на празникот на љубовта и виното возете внимателно! Наздравете за пријателствата, за искреноста, за среќата на […]

Вести Македонија Ударни вести

Превентивна кампања на МВР и РБСП “ВОЗИ ОДМОРЕН!”

  Министерството за внатрешни работи и Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот денеска кај наплатната станица „Глумово“ продолжија со едукативно превентивната акција „ВОЗИ ОДМОРЕН!”. Целта на кампањата е да се потсетат возачите за влијанието на заморот, за последиците од сообраќајните незгоди предизвикани од заморот и да се поттикнат да прават повеќе паузи, да консумираат повеќе […]