Вести Македонија Став Ударни вести

Како да ја сопреме инфлацијата во 2023 година? – Димитар Христов

  Прогнозите покажуваат дека поскапувањата и високите каматни стапки ќе продолжат и следната година, но дека стабилизација на економијата треба да се очекува од средината на 2023 година. Республика Една од најголемите и најзначајните теми за дебата и истражување во 2022 година со сигурност беше инфлацијата која го погоди целиот свет. Државите сè уште изнаоѓаат начини како […]

Вести Колумна Македонија Став Текстови

Младинска политичка (не)заинтересираност – Димитар Христов

  Граѓанските организации можат да доведат до поголема свест на младите за политичкиот живот преку организирање на работилници, кратки курсеви и јавни настани со познати говорници каде што младите уште повеќе би биле свесни за нивната сила и моќ што ја имаат во општеството. По дефиниција, политичката култура е внесување на ред во политичкиот живот, односно […]