Алтернатива Настани

Експериментално издание на Публикација – Монографија на Марија Мицова Гацова

  На 10 ноември, во 12 часот, ТРИ ДЕ дизајн медиа организираше и спроведе настан за промоција на публикацијата/монографија, во Дом на култура Кочо Рацин – Скопје. Овој проект, насловен „Експериментално издание на публикација – монографија“ е одобрен и финансиран од Министерството за култура на Р.С.Македонија, како проект од национален интерес за 2022 година.   […]

Алтернатива Настани

„БОИТЕ НА ВКУСОТ“ – интерактивна изложба на Дарко Аницин

  Утре на 1 септември, со почеток во 18:30 часот, во Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје (зелен кров), се отвара самостојната изложба на академскиот графичар и графички дизајнер Дарко Аницин. Целта на овој автономен и иновативен проектот насловен „Боите на вкусот“ е преку мобилизирање на граѓаните/ките, од различни културни средини, да ги поттикне на […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Изложба „Виножито на радоста“- Дарко Аницин

  Денеска, 1.септември, со почеток во 18:30 часот, во Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје, се отвара самостојната изложба на академскиот графичар и графички дизајнер Дарко Аницин. Преку јавен повик објавен на социјални мрежи Дарко Аницин се впушта во еден вид едновремено истражување, остварувајќи интерактивен креативен контакт со што ја иницира и мотивира пубиликата да […]