Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Пребројувањето само и само по етничката припадност треба да стане дел од историјата

  “Ние не можеме сосема и да сакаме да излеземе комплетно од таа матрица на пребројување по етничка припадност оти во нашиот Устав има одредба дека одредени права и статуси им припаѓаат и на оние немнозински заедници кои се најмалку 20 отсто од популацијата, така што тоа е одредба од Рамковниот договор, тоа е одредба […]