Categories: Алтернатива, Настани

Проект на ХАЕМУС „Владетелки на Балканот“ поддржан од програмата на Креативна Европа

  Со фотограметриско снимање и дигитализација на артефакти во Музејот на Македонија вчера во Скопје започнаа активностите во рамките на…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Регионална обука на ХАЕМУС „Интерпретација на гастрономијата како културен идентитет“

  Во периодот од 09-11.05.2022 година во организација на ХАЕМУС ќе се одвива едукативна обука за интерпретација на наследство за…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Читанки од едицијата „Млад истражувач“ на ХАЕМУС- предизвик за сите деца и млади

  Деновиве во издание на „ХАЕМУС“ излегоа од печат читанките „Археолошка тетратка и инвентарна книга на наоди“, „Праисториска читанка и…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Eдукативна интерпретациска тура низ неолитското село и музеј Тумба Маџари

  Центарот за научни истражувања и промоција на културата „ХАЕМУС“ во недела (12 септември 2021 година) организира интерпретациска тура низ…

Повеќе