Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

ПроКредит Банка со голема акција за пошумување на голини во Свети Николе

    ПроКредит Банка како општествено одговорна компанија продолжува со организација и реализација на зелени активности, како дел од иницијативата #СеГрижамДелувамМенувам.     На 11ти ноември организиравме трета голема акција за пошумување во соработка со ЈП Национални Шуми. Пошумување се изврши во регионот на Свети Николе, кој важи за предел со слаби врнежи и недоволна […]

Вести Македонија Ударни вести

ЕБОР, ЕУ и Австрија финансираат енергетска ефикасност во Северна Македонија

  Кредит на ЕБОР во износ од €2 милиони за ПроКредит Банка во Северна Македонија Поддршка на инвестиции за енергетска ефикасност кај домаќинствата преку ГЕФФ (GEFF) програмата Поврат на средствта финансиран од ЕУ Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) обезбедува кредит од €2 милиони за ПроКредит Банка за кредитирање на домаќинствата за инвестиции во енергетска ефикасност. Кредитната линија е […]