Categories: Алтернатива, Настани

Ретроспектива на филмови снимени од кинематографери лауреати на ИФФК „Браќа Манаки“

  Во пресрет на 45-тото издание на Интернационалниот фестивал на филмската камера (ИФФК) „Браќа Манаки“ и 50-годишниот јубилеј на Кинотеката,…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Фестивалот на врвната визуелна уметност „Браќа Манаки“ е чувар на споменот на Милтон и Јанаки

  Многубројни гости со силен аплауз го поздравија македонскиот филм „Домаќинство за почетници“ на режисерот Горан Столевски, по светската премиера…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

44. издание на „Браќа Манаки“ ќе почне со македонскиот филм „Домаќинство за почетници“

  Со македонска премиера на „Домаќинство за почетници“ на македонско-австралискиот режисер Горан Столевски ќе биде отворено годинашното 44. издание на…

Повеќе