Вести Изјави Македонија Ударни вести

Биди срцевина, биди херој! – Светски ден на дарители на коскена срцевина

  Денеска им благодариме на сите дарители на коскена срцевина. 18 септември е нивни ден, инициран од Светската асоцијација на дарители на срцевина, најголемата организација посветена на грижата за дарителите.   Македонскиот регистер на доброволни дарители при Институтот за имунологија е признат член во оваа меѓународна организација. На УК за хематологија во во период од […]