Вести Изјави Македонија Ударни вести

Мехмедовиќ: Потребна е вакцинација, а за некои професии и задолжителна вакцинација

  Од вчера портпарол на Комисијата за заразни болести е д-р Злате Мехмедовиќ. Тој вели дека неговата позиција, исто како и членувањето на другите експерти, е неплатена и дека е потребна за информирање на популацијата која е склона да се приклонува кон непроверени информации и теории на заговор. “Пред се е одговорност, но и чест […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Мехмедовиќ: Болниците се полни со млади луѓе со компликации од КОВИД 19

  Д-р Злате Мехмедовиќ за Канал 5 изјави дека веќе извесен период не работи во ковид-центарот, поради промена на кадрите. Тој предупредува дека и понатаму, во комуникација со колегите, дознава дека во ковид-болниците постојано има приеми на млади лица, со компликации од заразата.  „Помеѓу нив има и тешки случаи, помеѓу нив има и случаи кои се во […]