Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Живко Мукаетов: Нека ни е честит јубилејот, 85 години успешно работење на АЛКАЛОИД

  Обраќање на Живко Мукаетов, Генерален директор, Претседател на управен одбор на Алкалоид АД Скопје по повод 85-годишниот јубилеј на компанијата.   Скромните почетоци на „Алкалоид“ датираат од август 1936 година кога на патот од Скопје кон Велес е отворен еден од најстарите капацитети за преработка на алкалоиди. Со само две постројки со 15 работници, […]