Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Заев: За македонскиот јазик и идентитет не се преговара

  „Ние со Бугарија продолжуваме да градиме пријателски односи, бидејќи ни треба решение. Затоа што треба да одиме во ЕУ и да ја исполниме втората еднакво значајна цел по НАТО. Јас сум горд и сум среќен што доживеав за време на мојот мандат како премиер, Република Северна Македонија да биде членка на НАТО. Тоа е […]